понеділок, 27 січня 2014 р.



Разом із міжнародною спільнотою 27 січня Україна вшановує жертв Голокосту
27 січня 2012 року в Україні вперше на державному рівні планується відзначити Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту (Постанова ВРУ №8605 від 5 липня 2011 р.).
Рішення щодо призначення 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту прийняте 2005 року Генеральною Асамблеєю ООН згідно резолюції 60/7. Цю дату було обрано тому, що в цей день 1945 року найбільший нацистський табір смерті в Освенцимі-Біркенау в Польщі був звільнений Радянською Армією.
Тож 27 січня Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять мільйонів євреїв, а також військовополонених, політичних дисидентів і представників національних меншин, таких як роми, синті, людей з обмеженими можливостями, які систематично знищувались нацистами і їх послідовниками. Цього дня ми не лише згадуємо жертв війни та Голокосту, але й маємо вшанувати героїв опору нацизму, виховувати молодь на прикладах взаємоповаги між народами, духовного подвигу заради врятування життя людей.
Сьогодні нас запросили до нашого історичного музею, де Наталія Олегівна Пугач приготувала і провела цікаву і, водночас, сповнену трагедією розповідь про Голокост в Кам`янці. Ми дізналися, що за офіційними даними 350 осіб було знищено в нашому місті під час Другої Світової Війни.












Докладніше про почуте, ви можете прочитати за адресою http://www.odnoklassniki.ru/storikokul/topic/62342770396157

ПАМ`ЯТАЙТЕ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар